Algemeen

Manieren om een inbraak te voorkomen

Inbraak voorkomen

Een inbraak voorkomen lijkt vaak makkelijker, dan het in de praktijk is. Hoe voorkom je dat ongewenste bezoekers je woning of bedrijfspand binnen kunnen komen? Zijn goede sloten alleen voldoende om inbrekers buiten de deur te houden? Enzovoorts. In dit artikel geeft een ervaren slotenmaker uit Lelystad handige tips om een inbraak te voorkomen. Let wel, het volledig uitsluiten van een inbraak is nagenoeg onmogelijk. Je kunt de kans op een inbraak echter wel minimaliseren door je huisbeveiliging te optimaliseren!

 

Het beveiligen van je woning of bedrijfspand is steeds belangrijker geworden. Uit diverse onderzoeken blijkt dat inbrekers steeds gewelddadiger te werk gaan tijdens een inbraak. Dit maakt dat de kans op gevaarlijke situaties in huis toeneemt. Denk aan inbrekers die je vastbinden tijdens een inbraak, inbrekers die je slaan om je over te halen om geld of sieraden te geven, enzovoorts. Het zijn situaties die je logischerwijs liever voorkomt.

 

Goede sloten als basis van je huisbeveiliging

Een goede huisbeveiliging begint bij het gebruik van kwalitatief goede sloten op ramen en deuren. Deuren kun je beveiligen door hier cilindersloten op te plaatsen. Deze sloten komen in twee varianten voor, namelijk: twee- en driepuntsloten. De driepuntsloten zijn op een extra punt met de deurpost verbonden, waardoor het inbrekers meer tijd en moeite kost om de deur te forceren. Let bij het aanschaffen van nieuwe sloten goed op de certificeringen die zij gekregen hebben. Zo is het verstandig om voor een slot met een PKVW-keurmerk te kiezen, of voor een slot met een goede SKG-beoordeling.

 

Ramen in huis kunnen worden beveiligd met insteeksloten of oplegsloten. Bij raamsloten is het belangrijk om te letten op de dikte van het kozijn van je raam. Wanneer je een vrij dun kozijn hebt, is het onverstandig om voor insteeksloten te kiezen. Deze sloten kunnen het kozijn ernstig verzwakken in dit geval.

 

Een alarmsysteem in huis installeren

Naast goede sloten als basis van je huisbeveiliging is ook het gebruik van een alarmsysteem aan te raden. Laat eerst een risicoanalyse van je woning maken, waarna je vervolgens op basis van deze analyse een beveiligingsplan op kunt stellen. Het beveiligingsplan bestaat doorgaans uit verschillende soorten beveiligingscomponenten. Denk aan een bewegingssensor die je in de buurt van een raam bij een plat dak kunt hangen. Ook magneetcontacten zijn erg populair, omdat deze vrij onopvallend zijn. Een derde optie is het gebruik van de traditionele elektronische beveiligingscamera in huis of aan je gevel.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén